Història  
Noticies  
Escola de Música  
Grabacions  
Curs d'estiu  
Forum  
Enllaços  
Contacte  
Area Privada  
 
Banda música Banda juvenil Álbum fotogràfic Activitats
Història
   
 


La data del primer testimoni escrit sobre l'existència de una banda de música a Agullent es de l'any 1815 (Llibre de Sant Jacint), però es al 1883 quant realment es creà una Banda.

Al llarg dels anys a comptat amb importants músics com son els germans Amorós, Ramon Esplugues, Ventura i D. Fernando Tormo entre altres.

La banda actual va forjant-se des de l'època del Sr José Mª Casanova Revert. L'any 1954 es, sense dubte, dels mes esplendorosos de la seua història, ja que conseguix el 2n. Premi en el concurs de bandes de la ciutat d'Albaida, baix la direcció de D. Fermando Tormo. Li seguixen en la direcció els músics Joaquim Vidal, Ricardo Sancho i Ramon Vidal.

En 1982,la Banda es presenta al concurs 1er Centenari de Festes de Moros i Cristians (UNDEF), en la ciutat d'Elx, aconseguint el 2 nd premi, dirigida per D. Jose Mº Brú Casanova. Després d'un parèntesi, en el qual fou dirigida per D. Carlos Revert i D Antonio Bellver, en l'any 1983 va tornar a fer-se càrrec de la direcció de la Banda de forma ininterrompuda fins l'any 1993 Dº Jose Maria Brú Casanova. Sota la seua direcció a l'any 1990 es presenta al certamen de bandes de la Diputació de València. A mes a mes participa als festivals de Palomar (1986), Bélgida (1988), Bocairent (1989), Aielo de Malferit (1989), Cabra de Santo Cristo (Jaen 1989), finalitzant aquest cicle de 10 anys amb un viatge al mes de Setembre de 1993 a Città d'Aosta (Italia), on participa en diferents desfilades i dona un concert.

En 1994 es presenta al Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València, on aconsegueix el 3er premi sota la direcció d' En Antonio Ribera Soler.

En 1995 seguint el ritme de les seues activitats es dirigida per Dº Jose Coll Espí, i Joan Vicent Machi Castell.

En 1996 dirigeix la mateixa D.Rafael Albert Soler, en 1997 acudeix per 2n vegada al Certamen de Bandes de la Ciutat de València, sota la direcció del seu titula Dº Rafael Albert.

Des de Gener de 2001 fins Maig assumeix la direcció de la banda com director invitat D.Miquel Selma Espi, seguint com a director de l'Agrupació Musical d'Agullent D.Juan Carlos Sempere Bomboí fins el 2003.

Des de 2003 fins 2008 és director de l'Agrupació d. Carlos Revert Espí aconseguint en agost de 2004, 2005 i 2006 el primer premi en l'Entrà de Bandes de Festes de Moros i Cristians d'Ontinyent i el 29 de Gener de 2005, el segon premi en el Certamen de Música Festera d'Altea la Vella.

Actualment és director de l'Agrupació, el músic agullentí, Jose Antonio Casanova Insa.

Anualment, i des de fa 4 edicions, l'Agrupació celebra un Festival de Música a l'estiu al que acudeixen desenes de músics novells des de tot arreu.

 
 
.................................................................................................................................